OVER DONA AURORA jewellery

Mijn naam is Alice en het idee voor de webshop is ontstaan door mijn grote liefde voor gouden en zilveren sieraden uit Portugal. Deze sieraden spreken mij zo aan vanwege hun stijlvolle uitstraling en prachtige decoratie, zoals filigraan en edelstenen.

Dankzij mijn Portugese roots ben ik regelmatig in Portugal te vinden en voel ik me er thuis; bij mijn familie in het bergachtige noorden, maar ook in de historische steden of aan de kust. Toen mijn idee voor de webshop vorm kreeg, ben ik in heel Portugal op zoek gegaan naar de meest bijzondere designer sieraden.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik een aantal designers waar ik erg enthousiast van werd, omdat hun stijl anders is dan de rest. Bovendien ontwerpen en vervaardigen ze de sieraden in hun eigen ateliers. Het was geweldig om deze getalenteerde vrouwen te ontmoeten, hun collecties te bewonderen en een mooie selectie uit te zoeken voor Dona Aurora. Aangezien de sieraden stuk voor stuk met de hand vervaardigd zijn, werkt Dona Aurora met een kleine oplage. Dat maakt het dragen van onze sieraden des te specialer!

De naam van de winkel is geïnspireerd door mijn Portugese overgrootmoeder, een dame (dona) met de naam 'Aurora'. Een bijzondere naam die ik bij het unieke karakter van de sieraden vind passen.